Molenaars in opleiding

Met de aankoop van de molen van Zuidwolde in april 2018 kon stichting De Meule van Wassens aan de slag met het op laten leiden van molenaars. Gerard de Ruiter wist al jaren wat hij het allerliefste wilde, molenaar worden en de molen in Zuidwolde weer aan het draaien krijgen. Inmiddels is Gerard de Ruiter in opleiding bij Het Gilde van Vrijwillige Molenaars en loopt stage bij onder andere de molen in De Wijk. Ook Jeroen Wink en Stefan Bosman werden snel enthousiast en zijn gestart met de opleiding.

De functie van molenaar is een vrijwillige functie die, zeker met de restauratie in het verschiet, veel tijd gaat kosten maar wat de molenaars in spe betreft meer dan de moeite waard. Ze krijgen voorlopig begeleiding van ervaren molenaars Kees Vanger uit Meppel en Erwin de Jonge uit De Wijk.