Officiële opening 4 september

Datum/Tijd
04.09.2021
10:30 - 16:30


Op zaterdag 4 september is het dan zover! Onze molen wordt officieel geopend. Zeker gezien de aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix wordt grote drukte verwacht. Bezoekers dienen rekening te houden met controle op een coronatoegangsbewijs. Er mogen maximaal 750 bezoekers tot het terrein worden toegelaten.

Toegang tot het terrein is mogelijk op drie plekken: aan de zijde Hoofdstraat, vanaf de Tonckensstraat naar de Molenstraat en via de Kienstobbe naar de Molenstraat. Het advies is zoveel mogelijk lopend of op de fiets te komen. Er is een fietsenstalling bij de toegang aan de Tonckensstraat. Bij komst met de auto dient buiten de Molenstraat geparkeerd te worden; er is gelegenheid bij museum De Wemme, Burgemeester Tonckensstraat 49 in Zuidwolde.

Volgens de regels van de overheid worden bezoekers bij de toegang gecontroleerd op een coronatoegangsbewijs. Toegang is alleen mogelijk bij het tonen van de CoronaCheck-app en het ID-bewijs of een coronavaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve coronatestuitslag van minder dan 24 uur en het ID-bewijs. Ook worden naam en telefoonnummer van de bezoekers geregistreerd.

De toegangen tot het terrein zijn vanaf 10.30 uur geopend. Na een bijeenkomst voor genodigden verricht Prinses Beatrix als beschermvrouwe van de Vereniging De Hollandsche Molen rond 12.00 uur de openingshandeling. Daarna is er voor publiek gelegenheid om de begane grond van de molen van binnen te bekijken. Op het terrein rondom de molen is de hele middag een fair met diverse standjes, catering en muziek verzorgd door muziekvereniging Woudklank en Lobke Klein.