Organisatie rondom de molen van Zuidwolde

De molen van Zuidwolde is vanaf april 2018 eigendom van Stichting De Meule van Wassens. De stichting wordt volledig gerund door vrijwilligers. Hieronder stellen we het stichtingsbestuur en de vrijwilligers graag aan je voor.

Stichtingsbestuur

Het dagelijks bestuur bestaat uit:

De Stichting heeft van de belastingdienst de ANBI-status gekregen en dat betekent dat je jouw bijdrage als gift in aanmerking kunt brengen. Het fiscaal nummer van de Meule van Wassens is: 857020 705.

Alle vrijwilligers die – inclusief het bestuur – bij de stichting actief zijn, voeren hun taken en verantwoordelijkheden onbezoldigd uit.

De jaarrekeningen van 2021 en 2022 zijn hier te bekijken:

ANBI jaarverslag 2021

ANBI jaarstukken 2022

Stichting de Meule van Wassens is lid van Vereniging de Hollandsche Molen. Meer weten over molens? Klik dan hier: https://www.molens.nl/

De plannen voor de restauratie en herbestemming zijn omschreven in deze beleidsvisie 2023-2024 van stichting De Meule van Wassens.

Wil je meer lezen over de restauratie? Klik dan hier: Restauratieverslag De Meule van Wassens

Onze molenaars

De molenaar is de stuwende kracht, letterlijk en in ons geval ook zeker figuurlijk. Vier enthousiaste mannen vormen ons molenaarsteam:

  • Roelof Beugel (gediplomeerd molenaar)
  • Roelof Kooiker (gediplomeerd molenaar)
  • Jeroen Wink (gediplomeerd molenaar)
  • Gerard de Ruiter (molenaar in opleiding)

Gerard volgt de ruim 2 jaar durende opleiding voor molenaar via Het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Hij loopt stage bij andere molenaars om het vak onder de knie te krijgen.

Overige vrijwilligers De Meule van Wassens

Al enkele jaren is een werkgroep bezig geweest om de molen te herstellen. Hieruit is eind 2016 Stichting De Meule van Wassens voortgekomen. De leden van deze werkgroep zetten zich nu in voor andere taken binnen de stichting. 

De klusgroep wordt gevormd door: Jannes Kamphuis (coördinator), Willem Marissen, Gienus Middelveld, Leon van Duyvendijk, Peter Rozendaal, Jan Sportel, Albert Bosman. Voor incidentele klussen en activiteiten worden we ondersteund door de buren, namelijk familie Wassens, familie Hessels, familie Fieten, familie Sieders, familie Wink en familie Bremer. 

Voor de meelverkoop tijdens de openingstijden van de molen kunnen we een beroep doen op de volgende vrijwilligers: Peter Lijster, Jannes Kamphuis, Jaap Vliegenthart, Grietje Beugel, Peter van Dijk, Herman Sieders, Mieke van Willegen, Truus Horlings, Jenny Veldman, Anna Gabriels, Henk Tissing. Olivier Bakker is onze jongste vrijwilliger van 12 jaar en hij helpt mee bij de verkoop van ons meel op zaterdagmorgen.

Het team van gidsen die de rondleidingen in de molen verzorgen bestaat uit Dick Hein, Kees de Vries, Boudewijn Bakker, Henk Tissing en Fedde Mulder.

De activiteitencommissie houdt zich bezig met activiteiten rond de molen en de organisatie hiervan. In deze commissie zitten Marijke Wemmenhove, Anna Gabriels, Jaschka Wassens, Nicole Lenting, Teunie Helsloot, Henk Tissing.

De vulploeg zorgt ervoor dat er elke week zakjes meel worden gevuld en geëtiketteerd, zodat de verkoopkast steeds gevuld blijft: Mieke van Willegen, Jenny Veldman, Teunie Helsloot, Anna Gabriels en Truus Horlings.

Het boekje over de geschiedenis van de molen hebben Henk van Goor en Fedde Mulder geschreven.

De donateursadministratie gebeurt door onze penningmeester Peter Schalk.

De communicatie rondom de molen is in handen van Jennet Wink (social media), Coos Dekker (nieuwsbrief en website) en Ben Veerbeek (fotografie).

Heb je ook interesse om als vrijwilliger voor de Meule aan de slag te gaan? Meld je nu aan en we nemen contact met je op.

Aanmelden als vrijwilliger

 

Vragen of reacties?

Heb je een vraag, suggestie of een leuke wetenswaardigheid over de molen in Zuidwolde? Laat een bericht achter op de contactpagina. We horen het graag.