Organisatie rondom de molen van Zuidwolde

De molen van Zuidwolde is vanaf april 2018 eigendom van Stichting De Meule van Wassens. De stichting wordt volledig gerund door vrijwilligers. Hieronder stellen we het stichtingsbestuur en de vrijwilligers graag aan je voor.

Stichtingsbestuur

Het dagelijks bestuur bestaat uit:

De Stichting heeft van de belastingdienst de ANBI-status gekregen en dat betekent dat je jouw bijdrage als gift in aanmerking kunt brengen.

Stichting de Meule van Wassens is lid van Vereniging de Hollandsche Molen. Meer weten over molens? Klik dan hier: https://www.molens.nl/

De jaarrekening van 2021 is hier te bekijken:

ANBI jaarverslag

De plannen voor de restauratie en herbestemming zijn omschreven in deze beleidsvisie 2018 – 2020 van stichting De Meule van Wassens.

Wil je meer lezen over de restauratie? Klik dan hier: Restauratieverslag De Meule van Wassens

Onze molenaars

De molenaar is de stuwende kracht, letterlijk en in ons geval ook zeker figuurlijk. Vijf enthousiaste mannen vormen ons molenaarsteam:

  • Roelof Beugel (gediplomeerd molenaar)
  • Roelof Kooiker (gediplomeerd molenaar)
  • Jeroen Wink (gediplomeerd molenaar)
  • Stefan Bosman (gediplomeerd molenaar)
  • Gerard de Ruiter (molenaar in opleiding)

Gerard volgt de ruim 2 jaar durende opleiding voor molenaar via Het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Hij loopt stage bij andere molenaars om het vak onder de knie te krijgen.

Overige vrijwilligers De Meule van Wassens

Al enkele jaren is een werkgroep bezig geweest om de molen te herstellen. Hieruit is eind 2016 Stichting De Meule van Wassens voortgekomen. De leden van deze werkgroep zetten zich nu in voor andere taken binnen de stichting. 

De klusgroep wordt gevormd door: Jannes Kamphuis (coördinator), Willem Marissen, Gerard de Ruiter, Gienus Middelveld, Leon van Duyvendijk, Peter Rozendaal, Jan Sportel, Albert Bosman en Stefan Bosman. Voor incidentele klussen en activiteiten worden we ondersteund door de buren, namelijk familie Wassens, familie Hessels, familie Fieten, familie Sieders, familie Wink en familie Bremer. 

Voor de meelverkoop tijdens de openingstijden van de molen kunnen we een beroep doen op de volgende vrijwilligers: Peter Lijster, Jannes Kamphuis, Johan Meijer, Jaap Vliegenthart, Grietje Beugel, Albert van Goor, Peter van Dijk, Ginny Reijnsdorff, Anneke Tissingh, Herman Sieders, Egbert de Boer en Mieke van Willegen, Jenny Fieten, Truus Horlings, Jenny Veldman, Arie Barelds, Meen Greorgius, Karst Breeuwsma, Henk Tissing en Linda Zijlstra.

Het team van gidsen die de rondleidingen in de molen verzorgen bestaat uit Dick Hein, Mannie Haspels, Coos Dekker, Boudewijn Bakker, Willem Westerbeek, Henk Tissing en Fedde Mulder.

De activiteitencommissie houdt zich bezig met activiteiten rond de molen en de organisatie hiervan. In deze commissie zitten Anna Gabriels, Anneke Tissingh, Fedde Mulder, Jaschka Wassens, Nicole Lenting, Teunie Helsloot, Lo Dijkstra Henk Tissing en Linda Zijlstra.

De werkgroep die de officiële opening van de molen heeft voorbereid, bestond uit Johan Meijer, Peter Lijster, Jannes Kamphuis, Karin Boer, Henk Tissing en Linda Zijlstra.

Het bouwteam voor de realisatie van het bijgebouw bestaat uit Bert Snippe en Inge van Rijssen.

Het boekje over de geschiedenis van de molen hebben Henk van Goor en Fedde Mulder geschreven.

Jaap Vliegenthart, Harry Horlings, Mart Krook en Henk Stok zijn betrokken geweest bij de donateurswerving.

De donateursadministratie gebeurt door onze penningmeester Karst Breeuwsma.

De communicatie rondom de molen is in handen van Jennet Wink (social media), Linda Zijlstra (nieuwsbrief en website) en Ben Veerbeek (fotografie).

Heb je ook interesse om als vrijwilliger voor de Meule aan de slag te gaan? Meld je nu aan en we nemen contact met je op.

Aanmelden als vrijwilliger

 

Vragen of reacties?

Heb je een vraag, suggestie of een leuke wetenswaardigheid over de molen in Zuidwolde? Laat een bericht achter op de contactpagina. We horen het graag.