Vanaf 6 juni zijn we weer open!

Vanaf 6 juni zijn we weer open! Vanaf 6 juni is de molen elke zaterdag weer geopend van 9.00 tot 12.00 uur.We willen je vragen om de volgende regels in acht te nemen:– er mogen maximaal 2 bezoekers per keer in de molen worden toegelaten– bij (milde) klachten mag je de molen niet bezoeken– houd 1,5… Lees verder »

Pannenkoekenmeel te koop

Je kunt sinds kort zakjes met pannenkoekenmeel kopen bij de molen; elke zaterdag tussen 9 en 12 uur zijn ze verkrijgbaar bij de molenaars. Een zak van 1 kilogram kost twee euro. Het graan is verbouwd door fa. Wildeboer aan de Drogtzee in Zuidwolde. We weten uit ervaring dat je er heerlijke pannenkoeken van kunt… Lees verder »

Fantastisch resultaat tassenactie

Ruim een jaar lang konden klanten van Jumbo Termeulen Zuidwolde een speciale Jumbo-boodschappentas kopen. Hiermee steunden ze de Meule van Wassens. Zaterdag 9 mei werd het prachtige bedrag door Koen Termeulen overhandigd aan Karst Breeuwsma, de penningmeester van de Stichting. Iedereen die een tas heeft gekocht: ontzettend bedankt!

Molen gesloten voor bezoekers

Als gevolg van de Coronamaatregelen kunnen er voorlopig geen bezoekers meer in de molen toegelaten worden. Je ziet de molen dus wel draaien, maar je kunt de komende tijd op zaterdag helaas geen bezoek meer brengen aan de Meule. Ook rondleidingen zijn tot nader orde niet mogelijk.

Opening op 21 maart afgelast

Helaas hebben wij door de ontwikkelingen rond het coronavirus moeten besluiten om de geplande officiële opening van onze molen op 21 maart tot nader orde uit te stellen.

Binnenkort trouwlocatie

Over afzienbare tijd is het mogelijk om in de molen te trouwen. Mocht je trouwplannen hebben en vind je het leuk om op een unieke locatie de huwelijksvoltrekking te laten plaatsvinden, dan kan dat in onze molen. Wil je vlaggetjes aan de wieken bij een feestelijke gelegenheid? Dat kan ook! Voor meer informatie kun je… Lees verder »

Werkzaamheden in de molen

In de afgelopen weken is er elektriciteit aangelegd in de molen en zijn er mooie lampen opgehangen. De lichtschakelaars en de stopcontacten zijn van zwart bakeliet en passen dus helemaal in de stijl van de molen. Tevens zijn er heaters opgehangen die zorgen voor een aangename warmte. Dit betekent dat we ook in de wintermaanden… Lees verder »

Eerste rondleiding

Zaterdag 18 januari vond de eerste rondleiding plaats in de molen. Een groep van ongeveer 30 bezoekers heeft de molen bezichtigd en uitleg gekregen van twee van onze molenaars. Wil je ook een keer een rondleiding in onze mooie molen? Dat kan! Je kunt dan mailen naar info@demeulevanwassens.nl voor meer informatie. De kosten bedragen €5,-… Lees verder »

Donatie TVM Foundation

Onze penningmeester Karst Breeuwsma ontving op 12 december een cheque van 5000 euro uit handen van Dirk Jan Klein Essink van de TVM foundation. Jannes Kamphuis, (oud-)medewerker van TVM en inwoner van Zuidwolde, deed de aanvraag. “De molen heeft vroeger een belangrijke rol gehad in Zuidwolde, straks kan ook de jeugd kennis maken met de… Lees verder »

Kap en roeden herplaatst

Dinsdagochtend 29 oktober bekeken vele molenliefhebbers hoe de Meule van Wassens zijn kap weer terugkreeg. Molenmakerij Groot Wesseldijk/Vaags was na een periode van zo’n 10 maanden zo ver met de restauratie dat de opgeknapte kap weer teruggeplaatst kon worden op de eveneens gerestaureerde romp. Ook de stalen balken die de basis van de wieken vormen,… Lees verder »