Prinses Beatrix verricht opening op 4 september

Op zaterdag 4 september komt Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix naar Zuidwolde voor de officiële opening van onze gerestaureerde molen. We zijn erg blij en vereerd met haar komst. Het is een geweldige bekroning op de inzet van vele vrijwilligers die bij het herstel van de molen betrokken zijn geweest! Na de openingshandeling om 12.00 uur… Lees verder »

Molenaar Jeroen Wink geslaagd voor examen

De Meule de Wassens in Zuidwolde heeft er sinds kort een bevoegd molenaar bij! Jeroen Wink slaagde woensdag 16 juni met glans voor zijn molenaarsexamen. Jeroen heeft de afgelopen 2½ jaar de molenaarsopleiding gevolgd bij Vereniging De Hollandsche Molen. Deze opleiding bestaat niet alleen uit een groot aantal theorielessen, maar ook uit minimaal 150 uur… Lees verder »

Vaderdagactie

Voor Vaderdag hebben we bij de Meule van Wassens een mooie actie in petto! We hebben een tas samengesteld met producten waar vaders vast en zeker blij van worden.Op zaterdag 12 juni, woensdag 16 juni en zaterdag 19 juni is er bij de Meule een goed gevulde tas met streekproducten verkrijgbaar. Deze keer is de… Lees verder »

NLDoet 29 mei

Op zaterdag 29 mei deed de Meule van Wassens mee aan NLDoet. Er zijn die dag verschillende klussen gedaan, waaronder het schuren en verven van de “pet” voor de balustrade.

Nationale Molendag 8 mei

Zaterdag 8 mei is de Nationale Molendag en het thema is dit jaar: ‘Ode aan de molen”. Helaas zijn er landelijk geen activiteiten mogelijk vanwege de coronamaatregelen en ook een rondleiding in de Meule van Wassens is helaas niet mogelijk dit jaar, maar….. de molen is wel langer geopend deze dag! De molen draait op… Lees verder »

Nieuw in ons assortiment

Sinds kort verkopen we in de Meule appelsap van Bram Luten uit Linde; hij heeft zo’n 200 hoogstam appel- en perenbomen. De appels zijn van oude rassen. Sommige van deze rassen zijn al beschreven door een Duitse monnik in 1753! Onder andere de Ananas-Reinette en de Court-Pendu. Al het fruit is onbespoten, dus puur natuur.… Lees verder »

Paasactie

Heb je al een Paastasje opgehaald bij de Meule? Mocht je dat nog niet gedaan hebben, dan kan het nog tot zaterdag 3 april op zaterdagmorgen tussen 9.00 en 12.00 uur. Er staan weer nieuwe tasjes voor je klaar!

Paasactie bij de Meule

We hebben voor Pasen een mooie aanbieding!Speciaal voor de komende weken is er een paastasje samengesteld met daarin een aantal lekkere producten. Je vindt hierin het volgende: een emmertje pannenkoekenmeel een emmertje kruidkoekmix  een fles koolzaadolie van Geerts Best een doosje eieren  Vanaf zaterdag 20 maart zijn de paastasjes te koop bij de Meule voor slechts… Lees verder »

Monumentenschildje aan molen

Sinds kort hangt er een monumentenschildje aan de molen. Nederland telt bijna 62.000 Rijksmonumenten, 56.000 gemeentelijke monumenten en 830 Provinciale monumenten. Nederlandse monumenten kunnen in één oogopslag herkend worden met het emaillen monumentenschildje. En vanaf nu kun je dus ook zo’n schildje vinden aan onze molen!

Meule 27 februari geopend voor meelverkoop

Vanaf zaterdag 27 februari kun je tussen 9.00 en 12.00 uur weer bij de molen terecht voor het kopen van meel of andere bakproducten. Het verkooppunt is bij de ingang van de molen. We willen je vragen om een mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand te houden. Je kunt bij ons nu ook met… Lees verder »