Open Monumentendag 9 september

Tijdens Open Monumentendag op 9 september is de molen de hele dag geopend van 9-16 uur. Je bent van harte welkom!

26 augustus Drentse Molendag

Op de Drentse Molendag is de molen de hele dag geopend van 9-16 uur! Je bent van harte welkom!

Terugblik Graanzaksmieten toernooi

Op zaterdag 13 mei werd tijdens de Nationale Molendag het eerste Graanzaksmieten toernooi bij de Meule van Wassens gehouden. Acht teams hadden zich opgegeven en streden voor de eer. De zon scheen uitbundig en de sfeer was buitengewoon gezellig.Foodtruck Hupsakeet zorgde voor de inwendige mens en er waren veel toeschouwers die een kijkje kwamen nemen.Veel… Lees verder »

Nieuw publicatiebord

In de afgelopen weken is er door vrijwilligers hard gewerkt aan een prachtig, robuust publicatiebord. Hier vind je ons assortiment, informatie over molens en de openingstijden.

Gewijzigde openingstijden woensdagmiddag

Onze openingstijden zijn per 1 januari: In de winterperiode (van 1 oktober tot en met 30 april):  In de zomerperiode (van 1 mei tot en met 30 september):

Vrijwilligers gezocht meelverkoop

Zoals je weet is op woensdagmiddag en zaterdagmorgen de molen geopend voor verkoop van onze meelproducten en streekproducten zoals Geerts Best Koolzaadolie en appelsap van Bram Luten uit Linde. Tijdens deze openingstijden helpen vele vrijwilligers mee om de verkoop mogelijk te maken. Hier zijn we als stichting heel blij mee!Toch blijven we op zoek naar… Lees verder »

Spreekbeurt

We vinden het ontzettend leuk om te merken dat ook veel kinderen de weg naar de molen al weten te vinden! Voor de kinderen die een spreekbeurt willen houden over de Meule van Wassens of over molens in het algemeen, hebben we een leuk spreekbeurt-tasje samengesteld. Er zit o.a. een Molenboekje in; een poster met… Lees verder »

Molenaar Stefan Bosman geslaagd

De Meule de Wassens in Zuidwolde heeft er sinds vorige week opnieuw een bevoegd molenaar bij! Molenaar Stefan Bosman slaagde op donderdag 23 september met glans voor zijn molenaarsexamen. De beslissing om te gaan leren voor molenaar, kwam toen de Meule van Wassens – Stefan woont pal  tegenover de molen – gerestaureerd werd. Samen met… Lees verder »

Meule officieel geopend

We mogen terugkijken op een prachtige dag! Op 4 september heeft Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix onze molen officieel geopend. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers is het een onvergetelijke dag geworden. Hier hier voor foto’s en video’s: http://www.demeulevanwassens.nl/media