Steun de molen van Zuidwolde

We zijn blij dat de molen sinds begin 2020 weer draait en maalt. Dit dankzij vele donateurs, sponsoren en vrijwilligers! Maar om dit monument voor de toekomst veilig te stellen en te kunnen blijven investeren in onderhoud, zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe donateurs en sponsoren. Doe je ook mee? We verwelkomen je graag!

De Meule van Wassens is een Culturele ANBI

Een gift aan een ANBI (algemeen nut beogende instelling) mag je aftrekken in je aangifte inkomstenbelasting. Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in hun aangifte inkomstenbelasting een gift aan een culturele ANBI verhogen met 25%.

Normaliter geldt een drempel voor de aftrekbaarheid, maar als je een overeenkomst sluit met Stichting De Meule van Wassens om minimaal 5 jaar een donatie te doen, dan geldt deze drempel niet. Daarvoor moet wel een standaardovereenkomst gesloten worden. Hiervoor heeft de belastingdienst een standaardmodel opgesteld, die je kunt opvragen bij onze penningmeester: penningmeester@demeulevanwassens.nl

Uiteraard geldt bovenstaande ook voor reeds aangemelde donateurs.