Tweede prijs Bankgiro Loterij Molenprijs

 

Vrijdag 5 oktober werd tijdens het landelijke Molenfeest in Ede bekend dat we als tweede van de vijf genomineerde molens geëindigd zijn bij de BankGiro Loterij Molenprijs 2018. In de maand september hebben 8954 mensen gestemd op de Meule van Wassens, een enorm aantal aangezien de winnaar maar 122 stemmen meer had. Dit jaar is een recordaantal van 38.260 stemmen op de 5 molens uitgebracht. De hoofdprijs bedroeg € 95.000 en ging naar De Lastdrager in het Noord-Hollandse Hoogwoud.

Karst Breeuwsma ontving als penningmeester van bestuur van Stichting De Meule van Wassens een cheque van € 8.954, geld dat ingezet gaat worden voor de herbestemming van de korenmolen. ”Het bestuur is ontzettend blij met deze bijdrage. De betrokkenheid vanuit Zuidwolde en daarbuiten is groot, dat heeft deze stemactie wel laten zien.”

Het geld wordt bestemd voor de ontwikkeling van de herbestemming als zorgmolen. Het plan hiervoor gaat het bestuur de komende tijd verder uitwerken. Bij de molen moet een apart verkooppunt met werk-/opslagruimte en toiletvoorziening komen.

Het bestuur bedankt iedereen die in september gestemd heeft en alle vrijwilligers die zich bij de organisatie hebben ingezet!