Molenaar Stefan Bosman geslaagd

De Meule de Wassens in Zuidwolde heeft er sinds vorige week opnieuw een bevoegd molenaar bij! Molenaar Stefan Bosman slaagde op donderdag 23 september met glans voor zijn molenaarsexamen.

De beslissing om te gaan leren voor molenaar, kwam toen de Meule van Wassens – Stefan woont pal  tegenover de molen – gerestaureerd werd. Samen met een groep buren was Stefan hierbij betrokken en werd zijn interesse gewekt. Op aanraden van een andere molenaar-in-opleiding, besloot Stefan om een aantal avonden de theorie rondom het molenaarsvak te gaan volgen. Hoe langer hij hiermee bezig was, hoe mooier Stefan het vak – en vooral de techniek in de molen – begon te vinden.

Tijdens de restauratie heeft Stefan een aantal zaken in de molen gemaakt; zo heeft hij alle elektriciteit en het verlichting aangelegd en hierbij gebruikt gemaakt van oude schakelaars en lampen, zodat het lijkt alsof het altijd zo was. Daarnaast heeft Stefan een elektrische buil voor in de molen gemaakt. Een buil is de “zeef” waarmee tarwemeel tot bloem gezeefd wordt.

Stefan heeft het Landelijk examen Molenaar met goed gevolg afgesloten bij De Monnikenmolen in Sint Jansklooster.  Stichting de Meule van Wassens is maar wat trots dat hiermee het molenaarsteam opnieuw is uitgebreid met een gediplomeerd molenaar.