Nationale Molendag en Graanzaksmieten

Op 11 mei was het Nationale Molendag. Molen De Vlijt in Zuidwolde, beter bekend als De Meule van Wassens had de hele dag haar deuren geopend. Veel mensen, jong en oud, kwamen een kijkje nemen. Gidsen hebben rondleidingen verzorgd en de molenaars hadden met vlaggetjes de molen in feeststemming gebracht en door een mooi windje draaiden de molen wieken volop.

Op het terrein naast de molen was ’s middags  de tweede editie van het Graanzaksmieten toernooi. Vorig jaar was het toernooi een groot succes, wat bleek uit een verdubbeling van aangemelde teams dit jaar. Het graanzaksmieten is gebaseerd op het Amerikaans werpspel Cornhole. Elk team bestaat uit vier personen en zij moeten in 10 minuten graanzakjes in een ‘hole’ gooien om zoveel mogelijk punten te scoren. Zestien teams hebben de strijd tegen elkaar opgenomen. Met het enthousiaste publiek erbij en een heerlijk zonnetje werd een prachtig toernooi gespeeld. De spannende finale werd gespeeld tussen team Dorland en team de Ruiter. Uiteindelijke winnaar werd het team Dorland.

Volgend jaar vindt het volgende graansmieten toernooi ook weer plaats op Nationale Molendag. En wie weet is er dan weer een verdubbeling van het aantal deelnemende teams.

De foto bij dit bericht is gemaakt door Ben Veerbeek